sera

sera

https://www.sera.de/el/

Σχετικά με εμάς

Από μια επιχείρηση ενός ανθρώπου σε ένα παγκόσμιο παράγοντα

Η ιστορία επιτυχίας της sera ξεκίνησε πριν από περισσότερο από τέσσερις δεκαετίες: Ο Josef Ravnak – που ήδη είχε αποκτήσει εξαιρετική φήμη με την πώληση ζωντανής τροφής για ενυδρεία –, ίδρυσε τη δική του εταιρεία το 1970. Ξεκίνησε ως εργαζόμενος σε μία επιχείρηση ενός ανθρώπου και ανέπτυξε την εταιρεία καθιστώντας την σταδιακά ως έναν κορυφαίο προμηθευτή στην βιομηχανία του ενυδρείου, της λιμνούλας και του terrarium. Σήμερα, η, υπό οικογενειακή διαχείρηση, επιχείρηση με την πλούσια παράδοση, διανέμει υψηλής ποιότητας είδη διατροφής, φροντίδας και προϊόντα τεχνολογίας σε περισσότερες από 80 χώρες και έχει θυγατρικές σε όλες σχεδόν τις ηπείρους. Εκτός από την έδρα της εταιρείας στο Heinsberg/Γερμανίας, η sera έχει και άλλες θυγατρικές εταιρείες στις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Τσεχική Δημοκρατία και την Κίνα. Η εταιρεία έχει πάνω από 200 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο.

Προμηθευτής με πλήρη γκάμα για ενυδρεία, λίμνες και ερπετάρια

Το φάσμα γύρω από την τροφή ήταν ανέκαθεν ο κύριος επιχειρηματικός τομέας. Η sera τη δεκαετία του 1970 έκανε επανάσταση στον κλάδο με την μοναδική διαδικασία της εν ψυχρώ ξήρανσης. Έγινε δυνατή για πρώτη φορά η διατήρηση τροφών από διαφορετικούς οργανισμούς, όπως τα Βloodworms ή Tubifex, ενώ έγινε για πρώτη φορά δυνατή η βέλτιστη διατήρηση των θρεπτικών συστατικών και βιταμινών.

Τα υψηλής ποιότητας είδη τροφών της εταιρείας έγιναν γρήγορα ένα συνώνυμο ποιότητας, αξιοπιστίας και κατάλληλης διατροφής. Το sera Vipan είναι ένα καλό παράδειγμα. Η κλασική τροφή σε μορφή νιφάδας βρίσκεται στην γκάμα των προϊόντων από το 1972 και εξακολουθεί να ανήκει στην κατηγορία των μπεστ-σέλερ.

Η γκάμα των προϊόντων για την φροντίδα του ενυδρείου διαρκώς βελτιστοποι-ήται και να επεκτείνεται. Οι γκάμα που αφορά την φροντίδα του νερού και των φυτών, καθώς και η γκάμα που αφορά τις θεραπείες για τα διακοσμητικά ψάρια νερό, αναπτύσσονται σε περαιτέρω σημαντικούς στυλοβάτες για την εταιρεία.

Εκτός από υψηλή τεχνογνωσία φροντίδας του ενυδρείου, η sera έχει επίσης πολλά χρόνια εμπειρίας και ικανοτήτων στον τομέα της λίμνης, καθώς και στη φροντίδα terrarium. Προς το τέλος της δεκαετίας του εβδομήντα, δημιουργείται μια ευρεία γκάμα προϊόντων για την λίμνη που περιλάμβαναν διαφόρους τύπους τροφών, ποιότητας φρονίδας νερού και ψαριών. Στην γκάμα των προϊόντων προστίθενται επίσης προϊόντα για χελώνες και άλλα ερπετά.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980 και του 1990, η sera πρόσθεσε στοιχεία εξοπλισμού, όπως φίλτρα και μέσα φιλτραρίσματος, συστήματα ελέγχου των παράμετρων του νερού, λύσεις φωτισμού καθώς και θερμαντήρες ενυδρείου στην γκάμα των προϊόντων.

Σήμερα, η σειρά sera περιλαμβάνει μια σχεδόν πλήρη γκάμα προϊόντων για ενυδρεία γλυκού νερού, θαλασσινά, λίμνες και terrarium.

Ποιότητα “Made in Germany”

Τα προϊόντα sera υπόκεινται σε ποιοτικούς ελέγχους με τις πιο αυστηρές απαιτήσεις, η οποία συμμόρφωση σε αυτές παρακολουθείται στα εργαστήρια που βρίσκονται εντός της εταιρείας. Το καλύτερο παράδειγμα: οι τροφές για τα διακοσμητικά ψάρια και τα ερπετά. Στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Heinsberg, τα διάφορα προϊόντα της sera, όπως οι τροφές, τα προϊόντα φροντίδας, οι θεραπείες ή τα μέσα φιλτραρίσματος, κατασκευάζονται και συσκευάζονται σε πολλές γραμμές παραγωγής, και αποστέλλονται στους λιανοπωλητές άμεσα. Συνήθως, λίγες μόνο μέρες περνούν μεταξύ της παραγωγής και της άφιξη στο κατάστημα κατοικίδιων ζώων. Αυτό εξασφαλίζει τη μέγιστη φρεσκάδα και μεγάλη διάρκεια ζωής.

Η sera διασφαλίζει την ποιότητα της εκτεταμένης σειράς με την τήρηση των αυστηρών κανονισμών της Ορθής Βιομηχανικής Πρακτικής (GMP). Οι κανονισμοί αυτοί αναγνωρίζονται σε όλο τον κόσμο.

Χρησιμεύουν ως μέσο προστασίας των καταναλωτών και εκτείνονται σε ολόκληρη τη διαδικασία παραγωγής – από τον ποιοτικό έλεγχο κατά την άφιξη των πρώτων υλών,στην επεξεργασία αυτών έως και το τελικό προϊόν. Οι κάτοχοι ενυδρείων, terrarium και λιμνών σε όλο τον κόσμο το εκτιμούν ιδιαιτέρως αυτό.

Σημείο συνάντησης για την τεχνογνωσία και τη κατανομή αρμοδιοτήτων

Η ποιότητα, η έρευνα και η ορθή κατανομή αρμοδιοτήτων έκανε την sera ειδικό στα προϊόντα ενυδρείου, terrarium και φροντίδας της λίμνης. Στο ιδιόκτητο κέντρο έρευνας στο Heinsberg, καθώς και σε δεκάδες σεμινάρια που λαμβάνουν χώρα σε όλο τον κόσμο, η εταιρεία μεταφέρει τεχνογνωσία στους εμπορικούς εταίρους της. Οι εμπειρογνώμονες της sera, όπως o Dieter Untergasser και ο καθηγητής Δρ Günter Schmahl, ενημερώνoυν τακτικά, σχετικά με περιπτώσεις πρακτικών προβλημάτων και τις λύσεις αυτών.

Επιπλέον των αποδεδειγμένα καλών προσφορών για τα ειδικευμένα καταστήματα λιανικής, η sera σε συνεργασία με την Verband Deutscher Vereine für Aquarien- und Terrarienkunde (VDA Ένωση Γερμανικών Συλλόγων για την φροντίδα του ενυδρείου και του terrarium) διοργανώνει σεμινάρια ειδικά για τους κτηνιάτρους.

Στόχος: Να γίνουν οι κτηνίατροι ακόμα πιο εξοικειωμένοι με τη φροντίδα και τη διάγνωση των παθήσεων των ψαριών του ενυδρείου και λίμνης. Το εμπόριο και οι καταναλωτές επωφελούνται εξίσου – από τη βελτιωμένη προστασία των ζώων, από τα υγιή ζώα και την υψηλότερη ποιότητα παροχής συμβουλών.